Voetbalbondsman Freddy Sinnaeve overleden

Redactie KW

Freddy Sinnaeve (56) is woensdagavond 24 februari in het ziekenhuis overleden. De voetbalman in hart en nieren was verbonden aan voetbalclub KSV De Ruiter en maakte ook opgang binnen de voetbalbond. Hij kampte al een tijdje met gezondheidsproblemen. Hij laat een vrouw en twee kinderen achter.

Freddy Sinnaeve voetbalde zelf bij Dosko Beveren, als libero maakte hij de overstap naar KSV De Ruiter en bleef daarna bij de club hangen. Hij was een tijdlang voorzitter van de club, was sinds 2005 voorzitter van de Liga van de clubs van lagere afdelingen en lid van het Uitvoerend Comité van de Belgische voetbalbond. Omwille van zijn verdiensten in de voetbalwereld was hij ook Eredeken van de Gilde der Erepoorters in Roeselare.

Zoon in zijn voetsporen

Freddy Sinnaeve kampte al een tijd met gezondheidsproblemen. Na een hartinfarct en bijkomende complicaties verbleef hij in 2007 een tijdlang in het ziekenhuis. De jongste tijd was zijn gezondheidstoestand weer verslechterd. Op een uitstap met zijn echtgenote veertien dagen geleden werd hij onwel en onmiddellijk opgenomen in het ziekenhuis. Complicaties zorgden ervoor dat hij in een coma belandde. Woensdagavond is hij overleden.

(WVS voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 26 februari 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier