Voetbal: Sven Vermant wordt individuele trainer jeugd bij Club Brugge

Redactie KW

Voormalige Club Brugge-middenvelder en Rode Duivel Sven Vermant wordt ingeschakeld als individuele trainer bij de jeugd van Club. Dat meldt Sport/Voetbalmagazine.

De 36-jarige Vermant begeleidde als onderdeel van zijn opleidingsstage voor zijn diploma UEFA A al de selectie onder 14 jaar van Club Brugge. Henk Mariman, hoofd opleidingen bij Club, vroeg Vermant vervolgens om op woensdag individuele trainer bij de jonge talenten van 15 tot 19 te worden.

Trainen met de jeugd beviel Vermant, die zelf 22 keer geselecteerd werd voor de Rode Duivels. “Ik beschouw dat als een heel positieve ervaring. Ik was het immers gewoon om om te gaan met volwassenen. Het vraagt toch een totaal andere benadering. Mijn bagage, zeventien jaar profvoetbal, probeer ik via tips aan hen door te geven. Maar die jongens zullen het zelf moeten oppikken en uitvoeren”, verklaarde Vermant aan Sport/Voetbalmagazine.

Vermant speelde in zijn carrière voor KV Mechelen, Club Brugge, het Duitse Schalke 04 en opnieuw Club Brugge. In 2008 besloot hij om zich bij eersteprovincialer Knokke aan te sluiten. Daar zal hij in principe ook volgend jaar nog spelen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier