Voedselbank voor baby’s is een feit

Redactie KW

In Oostende is vanmorgen een voedselbank opgericht voor baby?s. Moeders die geen geld meer hebben voor flesvoeding, luiers en andere verzorgingsproducten kunnen in noodgevallen terecht bij CKG Kapoentje. Het gebeurt meer dan tien keer per maand dat mensen zo acuut in nood verkeren dat ook hun kleine kinderen in de problemen komen.

Naast de duizend voedselpakketten die maandelijks worden uitgedeeld in de stad aan zee is er nu dus ook een crisisbank voor voedsel en verzorging voor de allerkleinsten.

CKG Kapoentje die al jaren opvoedingsondersteuning verleent in Oostende stelt vast dat mensen er soms niet meer in slagen om hun kinderen eten te geven. Ook het Oostendse sociaal huis erkent de nood, maar buiten de kantooruren kunnen zij niets doen. Vooral omdat het ook gaat om zuigelingen is er nu dit nieuwe initiatief . Op elk moment kunnen hier noodzakelijke producten worden uitgeleend.

Het centrum voor gezinsondersteuning Kapoentje doet een beroep op het sociaal Fonds voor kansarme kinderen uit Brugge om dit op te starten. Het gebeurt maar al te vaak dat mensen geen budget meer hebben om ook nog babyproducten te kopen. De nood is het hoogst buiten de kantooruren, op feestdagen en in weekends. Geen enkele officiële instantie verleent dan hulp. Bij CKG kapoentje kan je 24 op 24 zeven dagen op zeven terecht.

Wie in nood babyvoeding of verzorging komt lenen in de Oostendse Brabantstraat, moet in de volgende dagen wel terugkomen met het product dat ze tegen dan zelf konden kopen. Zo is de voedselbank enkel een oplossing in hoogste nood en is het eigenlijk een uitleendienst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier