VN secretaris-generaal bedankt ontmijners van DOVO

In Poelkapelle hebben de ontmijners van DOVO een bedankingsbrief gekregen van VN secretaris-generaal Ban Ki-Moon.
Redactie KW

In Poelkapelle hebben de ontmijners van DOVO een bedankingsbrief gekregen van VN secretaris-generaal Ban Ki-Moon. Minister van Buitenlandse zaken Leterme had de brief gekregen op een algemene vergadering van de Verenigde Naties in New York en kwam die deze namiddag persoonlijk overhandigen op het militair domein van DOVO in Poelkapelle en Houthulst. In de brief bedankt de Secretaris-Generaal de ontmijners voor hun werk in oorlogsgebieden.

De ontmijningsdienst van het leger ruimt vooral oorlogstuig op dat na de eerste wereldoorlog is blijven liggen in de Westhoek. Maar de kennis en de ervaring die de militairen hier hebben opgedaan, benutten ze ook bij buitenlandse missies.

Momenteel is DOVO actief in Libanon en Afghanistan. Het is voor die missies dat de dienst nu een bedankingsbrief krijgt van VN-secretaris-generaal Ban Ki-Moon.

Vorig jaar ontplofte in Libanon een clusterbom in handen van Stefaan Vanpeteghem uit Poelkapelle. De brief van Ban Ki-Moon is zeker ook voor hem bestemd, zeggen zowel DOVO als minister Leterme aan de weduwe van de ontmijner.

De brief zal een ereplaats krijgen in het hoofdkwartier van DOVO in Oud-Heverlee. (Focus-WTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier