VMW investeert ruim 18 miljoen euro in watervoorziening

Redactie KW

De Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) investeert in drie projecten. In Bredene en Geraardsbergen wordt een nieuw waterreservoir gebouwd, op het industrieterrein van Haasrode komt een nieuw waterproductiecentrum. Dat meldt de VMW dinsdag in een persbericht.

De nieuwe waterreservoirs kaderen in een groter plan om de opslagcapaciteit te vergroten. Het waterproductiecentrum moet dan weer zorgen voor een toekomstgerichte watervoorziening in het Leuvense, schrijft de VMW.

Omdat het waterverbruik in Bredene in de zomer erg kan oplopen en de gemeente ook nieuwe woningbouwprojecten plant, bouwt de VMW een extra reservoir om de waterbevoorrading in de toekomst te verzekeren. Het nieuwe reservoir in Bredene zal een inhoud hebben van 4.000 kubieke meter.

Het nieuwe reservoir in Geraardsbergen zal een opslagcapaciteit hebben die overeenkomt met het gemiddelde dagverbruik in de regio. “De investering is nodig aangezien de VMW in deze regio geen eigen winningen heeft en dus volledig afhankelijk is van leveringen van TMVW”, aldus de VMW.

Het belangrijkste project voor de VMW is het waterproductiecentrum in Haasrode. Daar wordt het water behandeld en gedeeltelijk onthard. Op deze manier krijgt een groot deel van de Leuvense agglomeratie zachter water geleverd.

Als alles volgens plan verloopt, zullen de waterreservoirs tegen 2011 operationeel zijn. Voor het waterproductiecentrum is het wachten tot 2012. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier