Vluchtmisdrijf: Bestuurder is aangehouden, was dronken en zat niet alleen in wagen

Redactie KW

De 28-jarige man uit Zedelgem die zaterdag de 18-jarige Kelly Mortier doodreed in de Rijselstraat in Torhout, is aangehouden. Hij geeft ook toe dat hij gedronken had. Hij zat overigens niet alleen zijn wagen. Dat bevestigt de lokale politie Kouter.

Bij hem zaten nog twee mannen van 30 en een jongen van 21 jaar. Twee van hen werden verhoord, maar mochten weer beschikken. De derde wordt vanmiddag verhoord. De 28-jarige dader wordt zodra voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brugge die moet beslissen over zijn verdere aanhouding.

De bestuurder reed zaterdag rond middernacht aan een hoge snelheid de 18-jarige Kelly Mortier aan in de Rijselstraat in Torhout toen ze de straat overstak. Het meisje wilde met haar vader en een vriendin café Breskens binnenstappen voor een verjaardagsfeestje.

De vader en de vriendin konden nog net op tijd wegspringen. Kelly Mortier werd wel gegrepen door de auto en werd dertig meter ver meegesleurd. Ze kwam onder een geparkeerde auto terecht. De hulpdiensten konden haar nog reanimeren, maar kort nadien overleed ze in het ziekenhuis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier