Vluchtende man in Hooglede heeft niets te maken met recente inbraken in Hooglede

Redactie KW

In Sleihage en Hooglede speelde zich vrijdagavond een spectaculaire achtervolging af waarbij 2 politiezones al hun manschappen inzetten om de verdachten te kunnen vatten. Uiteindelijk werd een vluchtende bestuurder na een intensieve speuractie in de boeien geklonken. De jonge vluichter had evenwel niets te maken met de recente reeks inbraken in Hooglede.

De politieactie begon vrijdagavond tijdens een BOB-controle in de Roeselarestraat in Hooglede. Omstreeks 17.30 uur lieten agenten een witte wagen stoppen, maar de chauffeur gaf plankgas in de richting van Roeselare. Onmiddellijk werd groot alarm geslagen.

Een drietal motards zetten de achtervolging in. Onmiddellijk werd versterking opgeroepen en vanuit de politiepost werden nog andere patrouilles opgevorderd om de achtervolging in te zetten.

Gevaarlijk

Op de rijksweg haalde de vluchtende auto gevaarlijke manoeuvres uit en baande zich zigzaggend een weg tussen het drukke avondverkeer. De bestuurder aarzelde niet om de rode verkeerslichten te negeren. De achtervolgende agenten moesten toezien hoe de vluchtende bestuurder halsbrekende toeren uithaalde.

Klem tegen huis

Ter hoogte van het bedrijf Mol ging het voor de vluchters mis. De vluchtende wagen kon door de verkeersdrukte geen kan meer op en zich klem in een voortuin en tegen een gevel van een huis.

Twee personen sprongen uit de wagen en duwden de verschrikte bewoner opzij. Een van beiden sprong over de haag en vluchtte in het donker weg. De tweede verdachte klom over een muur en kwam zo achteraan op het bedrijfsterrein van het bedrijf Mol. Twee werknemers merkten de man op, waarop hij weer op de vlucht sloeg over de muur.en kwam op de achterkoer van het bedrijf Mol terecht alwaar herstellingswerken aan vrachtwagens worden uitgevoerd.

Gevat

Intussen zetten agenten van zone Riho en van Arro Ieper een grote speractie op gang. gezet door de politie van Arro en Riho. Alle aanpalende straten en wegen werden grondig uitgekamd. Zoekpatrouilles werden uitgestuurd tot in Hooglede, Staden en Oostnieuwkerke. Met de hulp van een speurhond werd uiteindelijk een van de vluchters gevonden in een containerbak bij het bedrijf Mol. Het ging om een jonge twintiger. Zijn kompaan bleef spoorloos.

Reeks inbraken

Na onderzoekt blijkt de opgepakte man een illegale Montenegrijn te zijn. In verband met de inbrakenreeks in Hooglede kan hem niets ten laste worden gelegd. De man werd dus vrijgelaten, maar werd door de Dienst Vreemdelingenzaken opgesloten. Hij had ook een vals Albanees pas op zak.

(JB/JG, foto’s JB)

Een uitgebreid verslag van de spectaculaire achtervolging in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 6 januari 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier