Vluchtelingen Oostende: Acties boeken resultaat (Turtelboom)

Redactie KW

In Oostende wordt bijzonder goed samengewerkt om het probleem van de illegale vluchtelingen te bestrijden. Dat stelt Rolf Falter, de woordvoerder van minister van Migratie Annemie Turtelboom, in een reactie op het artikel dat woensdag in De Morgen verscheen. Daarin stond dat de kuststad de jongste weken opnieuw wordt overspoeld door sans-papiers die de overtocht naar Groot-Brittannië willen wagen.

Het lokale Centrum voor Algemeen Welzijnszorg (CAW) trekt aan de
alarmbel in De Morgen. De stad doet volgens het centrum niet meer dan “het probleem onzichtbaar proberen maken”, door af en toe illegalen op te pakken als de overlast te groot wordt.

“Niet waar”, zegt Falter woensdag. “We proberen de illegalen actief te ontmoedigen door regelmatig politie-acties te organiseren.” Omdat de politiediensten in het verleden vaak het verwijt kregen dat de opgepakte illegalen enkele dagen later alweer in Oostende stonden, worden er nu plaatsen gereserveerd in gesloten centra. “De opgepakte illegalen weten dus dat ze geruime tijd zullen vastzitten, dat schrikt af”, aldus Falter.

Daarnaast worden er volgens het kabinet Turtelboom regelmatig acties gevoerd tegen de Indiase mensensmokkelaars, die bijzonder actief zijn in Oostende. “In december werd er nog een grote razzia uitgevoerd”, aldus Falter. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier