Vlindertegel tegen zinloos geweld

Redactie KW

De politiezone Spoorkin (Veurne, Alveringem, Lo-Reninge) heeft aan zijn politiekantoren een vlindertegel opgehangen als teken van de houding die men aanneemt tegen zinloos geweld. De tegel is slechts een symbool want de zone werkt aan verschillende acties van de provincie mee en voert ook intern een campagne voor meer respect voor elkaar.

De vzw Zinloos Geweld werd in 2006 opgericht na de moord op Joe Van Holsbeeck. De vlinder is het symbool van de sensibiliserende campagnes die de vzw uitwerkt. „Respect voor elkaar, de organisatie en de gemeenschap is iets wat we in ons zonale veiligheidsplan hebben opgenomen”, zegt zonechef José Clauw. „We willen dan ook graag de vlindertegel ophangen aan de gevels van onze kantoren in Veurne, Lo-Reninge en Alveringem.

„Ook in onze zone krijgen we regelmatig meldingen van zinloos geweld. Ik denk hierbij aan partnergeweld, verkeersagressie of vechtpartijen. Als er een strafbaar feit is gepleegd, maken we een proces-verbaal op. We verwijzen ook door naar organisaties die zich in die materie specialiseren.”

Uitgebreid artikel in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 30 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier