Vliegtuigbom legt alle treinverkeer van en naar West-Vlaanderen lam

Redactie KW

Het treinverkeer in West-Vlaanderen zal tijdens de avondspits behoorlijk moeilijk verlopen. Dat komt omdat in het station van Gent Sint-Pieters een vliegtuigbom gevonden werd. Het gaat om een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog van ongeveer een meter lang en 35 centimeter diameter. Momenteel is er weer treinverkeer mogelijk.

Het springtuig werd rond 14 uur ontdekt bij werkzaamheden in het verlengde van sporen vijf en zes. Het ging om een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog van ongeveer een meter lang en 35 centimeter diameter. Er werd een veiligheidszone van 100 meter ingesteld. Het station Gent-Sint-Pieters werd volledig ontruimd en het treinverkeer werd volledig stilgelegd. Ook het plein voor het station werd ontruimd en de trams konden de tramtunnel onder het station niet meer in.

De ontmijningsdienst van het leger heeft de bom nu onschadelijk gemaakt en verplaatst. Infrabel had op de trajecten van en naar onder meer de kust, Kortrijk, Brussel, Antwerpen voor omleidingen gezorgd. Naar Brugge werden ook vervangingsbussen ingelegd, maar die maatregelen zijn niet langer noodzakelijk. Infrabel waarschuwt voor een verstoorde avondspits. De vertragingen op verschillende trajecten langs en rond Gent kunnen omlopen tot een uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier