Vliegerbouwer uit De Haan wint Palm Urban Crafts Award

Redactie KW

Reinhart Paelinck, de jonge vliegerbouwer uit De Haan, heeft gisteravond de Palm Urban Crafts Award gewonnen.

Voor de 24 jarige Reinhart Paelinck is ‘vliegers’ maken intussen meer dan een hobby. Hij ontwerpt en creëert in zijn atelier prototypes voor verschillende internationale merken. Voordien was hij al een jaar lang in Duitsland aan de slag als ontwerper, maar de van opleiding productontwikkelaar keerde na een jaar terug: hij miste te hard het vliegeren en testen van zijn prototypes aan onze kust.

Energie opwekken met een kite?

Voor Reinhart is het kiten trouwens meer dan een strandsport: hij is ook op zoek naar hoe hij met zijn kites energie kan opwekken. Iets waar hij trouwens tijdens zijn doctoraatsstudie ook al mee bezig was. De jury viel vooral voor de passie van deze ambitieuze crafter waarmee hij kites ontwerpt en van achter zijn naaimachine op ambachtelijke maar innovatieve wijze unieke exemplaren in elkaar steekt.

Deze overwinning levert hem ook een tripje op naar het Burning Man Festival in de Nevadawoestijn. Reinhart zal er de komende zomer bijzijn op de hoogmis van deze internationale ‘makers-scene’ Urban Crafts, samen met zijn kites.

Nog andere West-Vlaming in topdrie

Een derde plaats was er trouwens voor een andere West-Vlaming: Philippe Martens uit Oostende. Hij bouwt surfboards en ontwikkelde een procedé om holle houten surfboards te maken.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier