Vleteren voorziet geen grote projecten in komende jaren

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond werd het budget 2012 ter discussie voorgelegd. Opvallend is dat er tijdens de komende vijf jaar geen leningen opgenomen worden, omdat er geen grote projecten meer op stapel staan. Eerst wil men de lopende projecten zoals de centrale begraafplaats en de renovatie van de dorpszalen afwerken. Ondanks het feit dat het budget nog niet vergezeld was van het financiële meerjarenplan, wilde de CD&V-oppositie het budget toch bespreken.

Kristof Dejonckheere nam hierbij voornamelijk het woord. “Er wordt nog gewerkt met geraamde begrotingsresultaten, het blijven al bij al prognoses dus. De LVP-meerderheid voorziet geen opname van leningen in de komende jaren, en dat betekent dat er dus geen grote projecten op stapel staan. Eerst wil men blijkbaar de gemeenteraadsverkiezingen afwachten. Voor de inhuldiging van de gerenoveerde dorpszalen in Westvleteren en Woesten zijn wel 10.000 euro voorzien onder de receptiekosten. En dat lijkt ons toch wel wat heel veel. Het schepencollege voorziet 5.000 euro inkomsten voor de verkoop van huisvuilzakken, terwijl er uit de jaarrekening 2010 blijkt dat er toen slechts 837 euro inkomsten waren. Onbegrijpelijk.”

2.000 euro voor aanpak zwerfkatten

“Voor de aanpak van het zwerfkattenprobleem rond het kerkhof van Oostvleteren is 2.000 euro voorzien, maar men weet nog niet hoe men de zaak zal oplossen. We geven wel een dikke pluim aan gemeentesecretaris Nele Vanderhaeghe, omdat zij zowat als enige op al onze vragen kon antwoorden” aldus raadslid Kristof Dejonckheere. Guido Berten (CD&V) vroeg om in Westvleterendorp de mozaïeksteentjes te vervangen door asfalt. Het schepencollege antwoordde dat de vraag zou doorgespeeld worden naar de Administratie Wegen en Verkeer. De volgende gemeenteraad heeft plaats op dinsdag 28 februari.

(AHP)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier