Vleteren verviervoudigt retributie grof huisvuil: van 15 naar 60 euro

Redactie KW

Maandagavond 24 oktober besliste de gemeenteraad om de retributie voor het ophalen van grof huisvuil op te trekken van 15 naar 60 euro. Een verviervoudiging dus.

In het huidig reglement, dat dateert van 1 maart vorig jaar, werd een retributie van 15 euro per ophaalaanvraag goedgekeurd. Burgemeester Stephan Mourisse (LVP): “Bij de jongste ophaling (op 26 en 27 september) is gebleken dat dit bedrag absoluut ontoereikend is, gezien de vele kilo’s die worden buiten geplaatst. Bij 51 gezinnen samen werd niet minder dan 15.000 kg vuil buitengeplaatst. Dat kost ons 3.612 euro, twee maal per jaar. De ophaaldiensten vroegen zich zelfs af of er geen grof vuil uit andere gemeenten werd bijgeplaatst. We kunnen niet anders dan de retributie te verhogen tot 60 euro. Daarmee hanteren we dezelfde prijs als bijvoorbeeld Poperinge. Op die manier willen we de bevolking weer stimuleren om zelf naar het containerpark te gaan. Daar kan men het grof huisvuil gratis kwijt.” Guido Berten (CD&V) vond deze verhoging al te drastisch. “We zouden beter eens proberen met een verdubbeling, van 15 naar 30 euro, en het systeem na een jaar evalueren.” Maar de burgemeester zei te vrezen dat dit geen effect zou hebben. (AHP)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 28 oktober 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier