Vleteren maakt containerpark duurder

Redactie KW

In de gemeenteraad van maandag maakte burgemeester Stephan Mourisse (LVP) bekend dat de gemeentebelastingen de komende jaren niet zullen stijgen.

Het budget voor 2014 is nog niet klaar. “We zijn een kleine gemeente en hebben niet zo veel personeel”, legde burgemeester Stephan Mourisse (LVP) uit. “De minister heeft de voorlopige twaalfden al goedgekeurd, zodat we de rekeningen in januari en februari gewoon kunnen betalen.”

De tarieven voor de gemeentebelasting blijven behouden van 2014 tot 2019. De korting van 15 euro per kind wordt echter opgeheven. Volgens burgemeester Stephan Mourisse brengt dit een te grote administratieve rompslomp met zich mee. Kristof Dejonkheere (CD&V) vond dit absoluut niet kunnen. “Jarenlang hebben we geprobeerd om jonge gezinnen naar Vleteren te lokken door onder meer nieuwe wijken te bouwen. Nu hebben we gezinnen met kinderen en dan schaffen jullie de korting af.”

Het gratis forfait van 26 euro op de badge voor het containerpark wordt verlaagd naar 20 euro per inwoner. “We hebben in samenspraak met Lo-Reninge en Alveringem de tarieven van het containerpark verhoogd. Nu waren we te goedkoop in vergelijking met de deelgemeenten”, aldus de burgemeester.

(NDO-JL)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier