Vleesetende bacterie velt 60-jarige dame

Redactie KW

Een 60-jarige dame uit Heist is op 25 juni overleden in het AZ Sint-Jan in Brugge aan de gevolgen van een vleesetende bacterie.

Op dinsdag 2 juni had de vrouw last van een pijnlijke pols. De huisdokter kwam langs en die voorzag haar van een gipsverband om de pols te doen rusten. Een dag later was de pijn alleen maar erger geworden. De familie besloot dan haar naar de spoeddienst in Knokke te brengen. ‘s Avonds nog werd ze overgebracht naar het ziekenhuis van Blankenberge. In het ziekenhuis werd na enkele dagen vastgesteld dat een vleesetende bacterie zich via haar linkerarm in haar lichaam genesteld had. De bacterie was in de bloedbaan terechtgekomen en ging zo het hele lichaam rond. Verschillende organen stopten met werken. Om gespaard te worden van de vreselijke pijn, werd ze in een kunstmatige coma gehouden. Ze werd overgebracht naar het Sint-Jansziekenhuis in Brugge, waar ze nog twee weken verbleef.

In Brugge konden de artsen weinig meer doen dan vaststellen dat de bacterie een enorme ravage had aangericht in het lichaam. Daar overleed de vrouw op donderdag 25 juni. Ze is op maandag 29 juni gecremeerd en bijgezet in de urnentuin op de Centrale Parkbegraafplaats in Knokke-Heist. (Tim Vansteelandt)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 10 juli 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier