VLD-schepen Van Volcem tegen bemiddeling Resoc-voorzitter in stadiondossier

Redactie KW

Brugs schepen en Vlaams volksvertegenwoordiger Mercedes Van Volcem (Open VLD) verzet zich tegen de bemiddelingspoging van Resoc-voorzitter en eerste gedeputeerde Dirk De fauw (CD&V) in het dossier van de afbakening van het regionaal stedelijk gebied Brugge.

Binnen dat plan moet ook de plaats voor het nieuwe voetbalstadion van Club Brugge worden vastgelegd. Van Volcem verwijst naar de negatieve houding van De fauw over het voetbalstadion in het verleden. Ze is er ook niet over te spreken dat De fauw werd gepiloteerd zonder dat dit in het Brugse schepencollege werd besproken.

Om vooruitgang te maken in het dossier van de afbakening, werd Dirk De fauw aangeduid om met alle betrokken partijen een nieuw voorstel uit te werken. Dat dit plan gelanceerd werd op een congres van CD&V Brugge stoort schepen Van Volcem.

“Ik ben bevoegd voor ruimtelijke ordening in Brugge. Het gaat dan ook niet op dat de CD&V achter mijn rug mijn bevoegdheden gaat uithollen”, argumenteert de politica. “Dit had eerst het schepencollege moeten worden besproken. Dat is de plek waar het beleid wordt gemaakt, niet op een CD&V-congres.”

(Galbertus)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier