“Vlasman” wint prijs voor beste Belgische documentaire

Redactie KW

Docville, het internationale festival van de documentaire film in Leuven, heeft zaterdag de prijs voor de beste Belgische documentaire uitgereikt aan “Vlasman”. Dat hebben de organisatoren op de slotdag van het festival bekendgemaakt. De prijs is goed voor 2.000 euro.

De film “Vlasman” van regisseur Jan Lapeire gaat over twee West-Vlaamse vlastelers, wier oude traditionele familiebedrijf op een dag zonevreemd wordt verklaard.

In deze competitie was ook een eervolle vermelding weggelegd voor “What’s in a Name” van Eva Küpper, een eindwerk van de filmschool Sint-Lukas dat recent ook geselecteerd werd voor het gerenommeerde festival Hot Docs in het Canadese Toronto.

De Prijs voor de beste internationale documentaire gaat naar “How Much Does You Building Weigh, Mr. Foster?” van de Spaanse regisseurs Norberto López Amado en Carlos Carcas.

Volgens de organisatoren was de zesde editie van het festival erg succesvol. De ticketverkoop steeg met ruim 40 procent, zo luidt het.

Ook trokken de wereldpremières van gloednieuwe Belgische documentaires als “Bedankt & Merci”, “Walking Back To Happiness” en “Where is Gary?” volle zalen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier