Vlaanderen investeert zeven miljoen euro in nieuwe boeienlegger

Redactie KW

De afdeling Vloot van de Vlaamse Gemeenschap gaat zeven miljoen euro investeren in de bouw van een nieuwe multifunctionele boeienlegger. Het werk is dinsdag gegund aan de Nederlandse Damen-groep. Het nieuwe schip ‘Zeetijger’ moet onrechtstreeks bijdragen tot een vlot scheepvaartverkeer op zee. De afdeling Vloot staat in voor het beheer en onderhoud van 264 boeien en 52 vaste vaarwegmarkeringen.

Het nieuwe schip zal 30 meter lang zijn en 9,1 meter breed. De bouw moet begin 2011 zijn afgerond. Het schip zal opereren vanuit Oostende. Naast het ophalen en uitzetten van boeien zal het multifunctionele vaartuig ook inzetbaar zijn bij olieverontreiniging op zee en in de havens.

Door het nieuwe schip verruimt Vlaanderen haar capaciteit van twee naar drie vaartuigen die bij belangrijke ongelukken kunnen worden ingezet. Vandaag zijn al het hydrografisch schip Ter Streep en de sleepboot Zeehond inzetbaar. Het oliebestrijdingsmateriaal zelf is eigendom van de FOD Leefmilieu.

Omdat de Zeetijger ook uitgerust wordt met een blus- en sleepinstallatie verdubbeld de afdeling Vloot voor deze opdrachten ook haar capaciteit. Nu zijn dat exclusieve taken voor de Zeehond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier