Vlaanderen en Nederland kopen samen zand aan voor strandwerken

Redactie KW

Vlaanderen en Nederland hebben een overeenkomst afgesloten voor samenwerking bij de uitvoering van strandwerken voor kustveiligheid. Vlaanderen en Nederland plannen voor de periode 2012-2016 de gezamenlijke aankoop van ruim 18 miljoen kubieke meter zand.

Het zand is bestemd voor de verhoging en de verbreding van stranden langs de Nederlandse en de Vlaamse kust. De samenwerking zal in principe de prijzen kunnen drukken.

“Hoewel het om een gezamenlijke aanbesteding gaat, blijven Nederland en Vlaanderen de afzonderlijke opdrachtgevers voor de strandwerken op hun grondgebied”, zegt Vlaams minister Crevits. “Ruim 7 miljoen kubieke meter van het aangekochte zand is bestemd voor de Vlaamse kust, voor strandwerken die passen in het Masterplan Kustveiligheid”. Dit voorjaar staan er alweer een aantal werken op het programma rond kustbescherming. Het grootste project start binnenkort in Wenduine bij De Haan. Daar wordt meer dan 720.000 kubieke meter zand aangevoerd voor de verbreding van het strand.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier