Vlaamse visveiling in Zeebrugge en Oostende had goed jaar

Redactie KW

MET VIDEO – De Vlaamse visveiling heeft een goed jaar achter de rug. Er is meer vis aangevoerd aan betere prijzen. Sinds eind vorig jaar zijn de Oostendse vismijn en de Zeebrugse visveiling samengevoegd in de Vlaamse visveiling. Volgens de directie is het goede resultaat ook voor een deel aan die schaalvergroting toe te schrijven.

Met een omzet van 75 miljoen euro en een aanvoer van 17,5 miljoen ton vis is de Vlaamse Visveiling de vijfde grootste van Europa. Schol (of pladijs), de vis van het jaar, was de meeste aangevoerde vissoort terwijl tong dan weer goed was voor de helft van de opbrengst van alle aangevoerde vis. De omzet steeg met 7 % en de hoeveelheid aangevoerde vis met 6 %.

Evenwicht

Uit de jaarcijfers blijkt een duidelijke verschuiving van omzet en aanvoer van Oostende naar Zeebrugge. Volgens de voorzitter van de Vlaamse Visveiling wordt er gewerkt aan een beter evenwicht tussen de 2 visveilingen. Nu kiezen reders voor de vismijn van Zeebrugge omwille van de infrastructuur en de logistiek, maar ook voor de vele visverwerkende bedrijven die rond de vismijn gevestigd zijn. Het

is dan ook de bedoeling om binnen een aantal jaren de Oostendse vismijn grondig aan te pakken zodat ze dezelfde logistieke voordelen heeft.

De Vlaamse Visveiling ziet de toekomst positief tegemoet dankzij de stijging van de quota voor 2012.

Vlaamse visveiling in Zeebrugge en Oostende had goed jaar

Bekijk hier de reportage

Meer over dit onderwerp in de Krant van West-Vlaanderen en vanavond in het journaal van FOCUS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier