Vlaamse subsidie voor milieu-ambtenaar

Redactie KW

Het kleine taalgrensstadje Mesen krijgt eindelijk een milieu-ambtenaar, dankzij een subsidie van het Vlaamse Gewest van 20.000 euro op jaarbasis.

In het verleden heeft Mesen nooit de samenwerkingsovereenkomst in het kader van het leefmilieu met het Vlaams Gewest ondertekend, omdat de voorwaarden voor een kleine stad als Mesen te hoog gegrepen waren. In de nieuwe samenwerkingsovereenkomst, die maandagavond door de gemeenteraad werd goedgekeurd, liggen wel mogelijkheden voor Mesen om te voldoen aan het basisniveau, goed voor een Vlaamse toelage van 20.000 euro.

Mesen heeft niet de bedoeling een voltijdse milieu-ambtenaar in dienst te nemen. Er is binnen de stadsadministratie niet voldoende werk voor een voltijdse betrekking. Daarom gaat Mesen nu op zoek naar een gemeente, die zijn milieu-ambtenaar ‘bij momenten’ kan ‘leveren’ aan Mesen, wanneer dit nodig is (en dus te betalen per prestatie).

Ondertussen is de Mesense milieuraad, die drie jaar stil heeft gelegen, ook weer opgestart. Merkwaardig is dat de nieuwe voorzitter een landbouwster is, Katrien Demeulemeester. De milieuraad heeft de samenwerkingsovereenkomst met het Vlaams Gewest gunstig geadviseerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier