Vlaamse subsidie voor meettoestel fijn stof

Redactie KW

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de CD&V Brugge gaf Vlaams Milieuminister Hilde Crevits te kennen dat ze Brugge de hand reikt op het vlak van milieu. Ze zal naar eigen zeggen een subsidie uittrekken voor de aankoop van een meettoestel voor fijn stof.

Voor dit toestel zoeken het Brugse stadsbestuur en de Vlaamse Milieumaatschappij momenteel nog naar een ideale locatie in de stad. Brugge wil immers verder de resultaten bestuderen van de relatie tussen mobiliteit en transport en de luchtkwaliteit in de stad.

Deze resultaten zijn van groot belang om de leefkwaliteit in deze stad op een hoog peil te houden, aldus Crevits.

In het kader van de aanpak van de fijnstofproblematiek had Crevits vorige week maandag leefmilieuminister Uhlenberg van de Duitse deelstaat Nordrhein Westfalen naar Brugge uitgenodigd om te laten zien hoe dit in Vlaanderen aangepakt wordt. De minister moest echter wegens stemproblemen die afspraak afzeggen.

Verder kondigde Crevits aan dat ze nog voor het bouwverlof de werken wil laten aanbesteden voor de aanpak van het gevaarlijke kruispunt op de Expresweg met de Koning Albert I-laan in de Brugse deelgemeente Sint-Michiels. Voorts zijn haar diensten bezig met de versnelde aanpak van de kruispunten op de Expresweg met de Chartreuseweg waar reeds verscheidene doden vielen en het kruispunt van de Legeweg in Sint-Andries.

Ten slotte beklemtoonde Vlaams Minister Crevits nog dat ze een nieuwe gemeentefusie niet ziet zitten zoals eerder deze week geopperd door de Brugse VOKA-regiovoorzitter Jean-Pierre Saelen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier