Vlaamse regering trekt 2,5 miljoen euro uit voor ring

Redactie KW

De Vlaamse regering voorziet 2,5 miljoen euro op de meerjarenplanning 2009-2011 voor de aanleg van de Diksmuidse ring, waardoor de realisatie weer een stapje dichterbij komt.

„De goedkeuring door minister Dirk Van Mechelen (Open VLD) van het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan was een belangrijke stap in de realisatie van de Zuid-Westelijke omleidingweg, in de volksmond de ring genoemd”, zeggen de schepenen van Openbare Werken, Eric De Keyser (SP.A-Open), en van Mobiliteit, Kurt Vanlerberghe (SP.A-Open). „De eerste stap is gezet, maar er is nog een lange weg af te leggen. De volgende stappen zullen echter niet door de stad of de provincie afgelegd worden, want het zijn de diensten van het Vlaams Gewest die voor de verdere afwerking van deze ring verantwoordelijk zijn. Omdat we als stadsbestuur uiteraard de verdere afwikkeling van dit dossier willen opvolgen, wordt binnenkort met de diensten van afdeling Wegen en Verkeer van het Vlaams Gewest een overleg gehouden in verband met de nog te volgen procedures, en om te vernemen wie voor wat verantwoordelijk zal zijn.”

„Dat het wel degelijk menens is van de Vlaamse Regering om werk te maken van deze omleidingweg, wordt stilaan duidelijk. Via Vlaams Parlementslid Jacky Maes (SP.A) vernemen we dat op het nieuwe meerjarenprogramma van de afdeling Openbare Werken van de Vlaamse regering, voor de periode 2009-2011 een bedrag voorzien werd van 2.500.000 euro voor aanleg van deze ring. Deze uitgave is voorzien voor het jaar 2011, wat ons logisch lijkt gezien de procedure van het ontwerpen en het bekomen van de nodige bouwvergunningen nog wel een tijd zal duren.”

„Als stadsbestuur houden we er rekening mee dat 2009 en 2010 twee jaren worden waarin alle verder administratieve rompslomp met betrekking tot dit project zal afgehandeld worden. In elk geval komt de gedeeltelijke ringweg rond Diksmuide hiermee weer een stapje dichter”, aldus beide schepenen. (DVD)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 5 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier