Vlaamse regering legt RUP wegverbinding Ieper-Veurne vast, boerenbond reageert

Redactie KW

Vandaag stelde de Vlaamse regering het RUP ‘Wegverbinding Ieper-Veurne’ voorlopig vast. Daardoor wordt o.m. het tracé vastgelegd voor de omleiding van Brielen, Elverdinge en Woesten. Boerenbond blijft ervan overtuigd dat de bypass van de Noorderring (N38) naar de N8 boven Woesten maatschappelijk en financieel te duur is als kosten en baten worden afgewogen. Boerenbond zal daarom bezwaar indienen tegen het RUP in het komende openbaar onderzoek.

Tot grote tevredenheid van Boerenbond is er tussen Woesten en Veurne geen sprake meer van een expresweg. De breedte van de weg blijft beperkt en het landbouwverkeer blijft op de N8. Het zal dus niet zo snel meer gaan als oorspronkelijk gepland, maar wel veiliger. “Wat ons wel verwondert is dat de Vlaamse regering tevreden is met een gewone weg tussen Veurne en Woesten, maar blijft vasthouden aan een nieuwe expresweg tussen Woesten en Ieper”, zegt de Boerenbond. “Het nieuwe tracé tussen Woesten en Ieper gaat via een pas uitgevoerde ruilverkaveling, treft heel wat landbouwbedrijven en snijdt het landschap nog eens in twee”.

Bypass Brielen

Boerenbond blijft er van overtuigd dat, naast een aanpassing van de huidige N8, enkel een bypass rond Brielen verantwoord is om een duurzaam antwoord te geven op het probleem van de verbinding Ieper-Veurne. Daarmee wordt het knelpunt van de doortocht doorheen Brielen aangepakt, wordt een vlotte verbinding tussen Ieper en Veurne gerealiseerd en wordt de open ruimte maximaal gespaard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier