Vlaamse regering keurt ontwerpplan goed voor uitbreiding ‘t Zwin in Knokke-Heist

Redactie KW

Vlaams minister van ruimtelijke ordening Philippe Muyters heeft een ruimtelijk ontvoeringsplan goedgekeurd voor de uitbreiding van het natuurreservaat het Zwin. Dat RUP moet de uitbreiding van het Zwin met 120 ha nieuwe natuur mogelijk maken. Het plan moet ook toelaten het Zwinpark te herontwikkelen.

Voor de uitbreiding van het Zwin zal een deel van de Willem-Leopoldpolder ontpolderd worden. Er komen nieuwe dijken rond het gebied met fiets- en wandelpaden en kijkpunten. Die vertrekken vanaf het nieuwe bezoekerscentrum van het provinciaal natuurpark dat volgens de plannen in 2015 de deuren zal openen.

Surfers Paradise

Het RUP maakt ook mogelijk dat de bestaande infrastructuur van de surfclub “Surfers’ Paradise” behouden blijft. Door induining van de containers zal de clubinfrastructuur beter ingepast worden in het landschap. Het RUP is nog niet definitief. Van 31 augustus tot 29 oktober loopt een openbaar onderzoek. In die periode kan iedereen opmerkingen, adviezen en bezwaren indienen. Het plan is te raadplegen op www.ruimtelijkeordening.be

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier