Vlaamse regering geeft Bart’s Potato Company in Vleteren één miljoen investeringssteun voor vernieuwend procédé

Redactie KW

In totaal gaat het aardappelverwerkend bedrijf uit Vleteren niet minder dan 38,1 miljoen euro investeren in de komende drie jaren.

Het familiebedrijf Bart’s Potato Company is de grootste exporteur van verse aardappelen van West-Europa. Op vandaag staan de zonen Bart en Bram aan het roer van de Lamaire groep, die ondertussen een 50-tal mensen tewerkstelt en goed 200.000 ton aardappelen per jaar internationaal verhandelt.

Alternatieve methode

Bart ‘s Potato Company is erin geslaagd om een alternatieve methode te ontwikkelen, waarbij de frieten niet voorgebakken moeten worden voordat ze diepgevroren worden. Voor het beschermen van de innovatie is een patentaanvraag ingediend. Door toepassing van het innovatieve procedé zal Bart ‘s Potato Company niet alleen direct op de eigen site zelf diepvriesfrieten kunnen produceren, maar ook als enige in de wereld 100 procent vetvrije diepvriesfrieten kunnen aanbieden.

Ruimte voor extra personeel

De totale investering bedraagt 38,1 miljoen euro en is gepland voor de eerstkomende 3 jaar. De diepvriesfrieten zullen integraal bestemd zijn voor de wereldwijde export buiten Europa. Met de realisatie van de nieuwe productiefaciliteit zal de tewerkstelling stijgen met 54 voltijdse eenheden. Het bedrijf krijgt 1 miljoen euro investeringssteun in het kader van het systeem ‘strategische investerings- en opleidingssteun’.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier