Vlaamse kust is kindvriendelijk

Redactie KW

De Vlaamse kust is kindvriendelijk. Dat blijkt uit een enquête onder ouders en grootouders, die op de voorbije maanden op vakantie kwamen naar zee. Guidea ondervroeg 1.000 ouders en grootouders die met kinderen naar de kust kwamen, daaruit blijkt dat 9 op 10 van de ondervraagden tevreden tot heel tevreden is over de kindvriendelijkheid. Alleen de animatie mag uitgebreider én goedkoper. En ook opvallend: er mag meer variatie in de kindermenu’s die de kusthoreca aanbiedt.

De Vlaamse kust doet het goed bij ouders met kinderen. Guidea, het kenniscentrum voor Toerisme en Horeca, ondervroeg meer dan 1.000 ouders en grootouders die de voorbije maanden een vakantie aan zee doorbrachten. 9 op 10 is tevreden tot heel tevreden.

Toch kan het hier en daar beter. Ouders vragen meer, en vooral gratis speelpleintjes óp het strand, en ook een uitgebreider aanbod binnenactiviteiten bij slecht weer. Meer parkeerplaatsen in de buurt van het strand, is ook een verzuchting. Meer ruimte mag er ook in de horecazaken, zodat ouders met kinderwagens makkelijker binnenkunnen. En opvallend: de kindermenu’s mogen gezonder.

De Vlaamse kust besteedt, in vergelijking met bijvoorbeeld Frankrijk, nog te weinig aandacht aan de doelgroep ouders met kinderen. De studie van Guidea gebeurt in opdracht van de Vlaamse regering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier