Vlaamse kunststeden gaan nauwer samenwerken

Redactie KW

De vijf Vlaamse kunststeden waaronder Brugge willen nog nauwer samenwerken om hun stad als bekend merk op de kaart te zetten. Daarvoor hebben de schepenen van toerisme afspraken gemaakt tijdens een werkvergadering in Brugge. Gent, Mechelen, Leuven, Antwerpen en Brugge zijn samen goed voor 40 % van alle toeristische overnachtingen in Vlaanderen. Volgend jaar investeren ze samen meer dan 1 miljoen euro.

Volgend jaar investeren de vijf kunststeden samen meer dan 1 miljoen euro in jongerentoerisme, Flanders Film Officie en een beter databeheer. Drie jaar geleden sloegen de Vlaamse kunststeden de handen elkaar om hun historisch verleden en kunstpatrimonium te promoten. Liever samenwerken dan concurreren is het motto. En deze aanpak werkt.

Uitgangbord

“Waar je ook komt in de wereld mag je stellen dat de merknaam van de kunststeden in Vlaanderen veel sterker naar voor komt dan België of zelfs Vlaanderen. Dat is belangrijk voor ons want op die manier zijn wij het toeristisch uithangbord van Vlaanderen en dat willen we gezamenlijk nastreven”, zegt de Brugse schepen van Toerisme, Jean-Marie Bogaert.

Museum of History

Als alles volgens plan verloopt beschikt Brugge tegen de zomer van 2012 over een nieuwe toeristische troef. Vlaams toerismeminister Geert Bourgeois investeert zo’n 750.000 euro in het Museum of History. Het museum komt naast het provinciaal hof op de Brugse Grote Markt. “Het museum zal complementair zijn aan de rest. Bestaande musea gaan altijd uit van bestaande dingen die aanwezig zijn. Hier gaat het over een virtueel bezoek die de sfeer in bepaalde periode uit de Brugse geschiedenis oproept. Het is een concept dat om de zoveel jaar zal wisselen”, zegt schepen Bogaert.

Het Museum of History project is een privé initiatief. Het gaat om een totale investering van ruim 10 miljoen euro. (BV)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier