Vlaamse filmsteden en Flanders Image lanceren filmloket

Redactie KW

Brugge, Oostende, Gent, Antwerpen en Flanders Image hebben maandag Location Flanders gelanceerd. Dat is een overkoepelend filmloket dat als doel heeft audiovisuele projecten in Vlaanderen aan te trekken en te begeleiden. Dat gebeurt onder meer via de website www.locationflanders.be, waar men aan de hand van trefwoorden naar geschikte locaties kan zoeken.

Location Flanders is opgevat als een overkoepelend filmloket dat instaat voor promotie en informatieverspreiding. Antwerpen, Brugge, Gent en Oostende werken hiervoor samen met Flanders Image, de promotie- en communicatiecel van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), die wat promotie van Vlaamse audiovisuele creaties betreft vooral actief is op de
internationale markt.

Location Flanders wil Vlaanderen als filmlocatie promoten. “De uniciteit van ons historisch erfgoed is een sterke troef om audiovisuele projecten naar Vlaanderen te trekken”, stellen de initiatiefnemers. Ze verwijzen daarbij naar films en tv-series als ‘In Bruges’, ‘Aspe’, ‘Flikken’, ‘Sedes & Belli’ en ‘Zone Stad’. “Die projecten hebben aangetoond wat de gunstige gevolgen kunnen zijn op het vlak van toerisme, economie en tewerkstelling. Filmtoerisme zit immers sterk in de lift. De bestemming van een reis of minitrip uit wordt meer en meer beslist op basis van wat de consument op het grote of kleine scherm ziet. Er wordt algemeen aangenomen dat deze tendens zich in de toekomst nog versterkt”, luidt het in een mededeling van het VAF.

Loction Flanders staat in voor het verstrekken van algemene informatie, het doorspelen van specifieke vragen en verzoeken naar de juiste partners, en het uitwerken van promotionele acties en aanwezigheden. Een belangrijk instrument is www.locationflanders.be, een Engelstalige webstek met naast algemene info en contactgegevens, een uitgebreide fotodatabase van locaties in de aangesloten steden. Op dit ogenblik is al een vijfhonderdtal locaties beschikbaar.

Het project werd opgestart door Antwerpen, Brugge, Gent en Oostende. De andere Vlaamse steden en regio’s met audiovisuele ambities hebben de mogelijkheid om zich bij het filmloket aan te sluiten, luidt het. Het project wordt ondersteund door de Vlaamse minister van Cultuur en het Toeristisch Actieplan voor de Vlaamse Kunststeden. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier