Vlaamse film Hasta La Vista wordt openingsfilm Filmfestival Oostende

Redactie KW

Op 2 september start het filmfestival van Oostende. Openingsfilm daar wordt ‘Hasta La Vista’, de vijfde langspeelfilm van de Antwerpse regisseur Geoffrey Enthoven.

Het scenario van ‘Hasta la Vista’ is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van de Amerikaan Asta Anthony Philpot, die sinds zijn geboorte lijdt aan AMC, een zeldzame spierstoornis. Philpot was het onderwerp van de Britse documentaire “For One Night Only” uit 2007 en was gastspreker in verschillende talkshows, waaronder de wereldbekende show van Oprah Winfrey. De film vertelt het verhaal van drie jonge gasten met een fysieke handicap die houden van wijn en van vrouwen. Het eerste proeven ze met plezier, het tweede hebben ze nog nooit mogen smaken. Onder het mom van een wijntour reizen de drie naar Spanje om daar verandering in te brengen De prent is tevens geselecteerd op het prestigieuze filmfestival van Montréal om mee te dingen naar de ‘Grand Prix des Amériques’. De vorige editie opende met het erg succesvolle en bekroonde ‘Adem’.

Regisseur Geoffrey Enthoven is trouwens niet aan zijn proefstuk toe met ‘Hasta La Vista’, met filmpareltjes als ‘Les Enfants de l’Amour’, ‘Vidange Perdue’, ‘Happy Together’ en ‘Meisjes’ werd hij een vaste waarde in het Vlaamse filmlandschap.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier