Vlaams schooltje barst uit zijn voegen

Redactie KW

Iin de Vlaamse school de Taalkoffer in de faciliteitengemeente Komen zijn dit schooljaar 20 leerlingen meer ingeschreven dan vorig jaar. De school barst uit haar voegen.

De school De Taalkoffer in Komen telde vijf jaar geleden nog maar twintig kinderen, en dat zijn er vandaag al 70. Een succes als je weet dat bijna alle kinderen uit Waalse gezinnen komen. Volgens de schooldirectie toont dat aan dat die gezinnen goed beseffen dat je Nederlands moet kennen om later aan de bak te komen. Maar het succes heeft ook zijn schaduwkantjes. Zo is de school veel te klein geworden. Ze heeft ondermeer de turnzaal moeten opofferen om er klassen in onder te brengen. De nood aan nieuwe infrastructuur -en dus geld- is groot.

Niet erkend

Bij de kleuters is er alvast een inschrijvingsstop zo lang er geen sprake is van nieuwe infrastructuur. En dat kan wel eens jaren op zich laten wachten. Het is Vlaanderen dat het schooltje subsidieert. Van de Franstalige overheid krijgt de Taalkoffer nog altijd geen cent, hoewel ze dat eigenlijk zou moeten doen.

(AD/BS)

Meer hierover in het nieuws op WTV vanaf 18 uur.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier