Vlaams parlementslid Griet Coppé lanceert ‘zorgwekkende’ website

Redactie KW

Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Verpleegkunde (12 mei) lanceert Griet Coppé, zelf verpleegkundige van opleiding, een nieuwe website. Op www.zorgwekkend.be bundelt het Vlaams CD&V-parlementslid recente informatie over het Vlaams beleid ten aanzien van zorg, alsook standpunten, recent cijfermateriaal rond vergrijzing en info over verschillende West-Vlaamse zorgopleidingen.

Zorgwekkend.be bevat informatie die ons allemaal aangaat. Want vroeg of laat worden we persoonlijk of in persoonlijke kring geconfronteerd met de nood aan zorg. Mantelzorg, medische zorg, thuiszorg, gezinszorg, opname… Op dat moment willen we dat alles vlot, betaalbaar en duidelijk verloopt. Niet altijd zo eenvoudig, blijkbaar. Met uitdagingen als de toenemende vergrijzing in onze samenleving, zullen we proactief en doordacht een beleid moeten uitstippelen. De belangrijkste documenten rond dit Vlaams beleid worden nu gebundeld aangeboden op deze website.

Werknemers in de zorgsector

Daarnaast focust zorgwekkend.be op (toekomstige) werknemers in de zorgsector. Hoe kunnen we deze mensen behouden, enthousiasmeren, vormen en perspectief geven? Ook niet zo eenvoudig gezien het schrijnend tekort aan personeelsleden in sommige niches. Wie zorgverlener wil worden, verliest zich soms in het rijke aanbod aan opleidingen. Daarom geeft de nieuwe website een duidelijk overzicht van de verschillende West-Vlaamse opleidingen die toegang geven tot de zorgsector.

Wie dat wenst, kan ten slotte ook intekenen op de nieuwsbrief ‘zorgwekkend’. Met een 4-maandelijkse mailing willen we iedereen bekommerd om zorg, over de laatste zorgwekkende nieuwsjes informeren. De website gaat heel binnenkort online. Naast Vlaams volksvertegenwoordiger is Griet Coppé ook eerste schepen in Roeselare. Meer info : www.grietcoppe.be of www.zorgwekkend.be. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier