Vlaams parlementslid De Craemer van N-VA naar LDD

Redactie KW

Vlaams Volksvertegenwoordiger Gino De Craemer uit Brugge stapt over naar Lijst Dedecker. De Craemer verlaat de N-VA omdat hij zich naar eigen zeggen niet langer kan vinden in de partijlijn van N-VA, die volgens hem teveel een 1-themapartij is geworden.. Welke plaats Gino De Craemer krijgt op Lijst Dedecker bij de komende Vlaamse verkiezingen is nog niet bekend. Want Jean-Marie Dedecker zegt dat hij De Craemer niks heeft beloofd.

De overstap van De Craemer is in meer dan één opzicht een zware klap voor Bart De Wever en Geert Bourgeois. Ze zijn niet alleen een parlementslid kwijt, maar bovendien de parlementariër voor wie ze in september vorig jaar nog oude getrouwe Jan Loones uit Koksijde vroegen ontslag te nemen.

Ook al is De Craemer veeleer een backbencher en behoort hij niet tot de absolute N-VA-top, zijn overstap zet de prille verzoening tussen De Wever en Dedecker onder serieuze druk, aldus nog de krant. Dedecker en De Wever spreken pas opnieuw met elkaar sinds de vorige federale verkiezingen, nadat De Wever Dedecker eerst had binnengehaald bij N-VA en hem nadien aan de deur moest zetten wegens niet gewenst in het kartel met CD&V.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier