Vlaams minister Van Mechelen kiest voor Loppem als locatie nieuw stadion Club Brugge

Redactie KW

Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen (Open Vld) zal de Vlaamse regering vrijdag voorstellen om de locatie voor een nieuw voetbalstadion in Brugge vast te leggen in Loppem.

De minister stelt naar eigen zeggen vast dat er vanuit ruimtelijk oogpunt een consensus groeit rond die locatie, waar Club Brugge en een projectontwikkelaar een stadion willen bouwen. Over de concrete invulling is er wel nog discussie.

Minister Van Mechelen zal vrijdag een nota ter bespreking voorleggen aan de Vlaamse regering. Uit de publieke stellingnamen in de Brugse gemeenteraad en van de Brugse burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) en op basis van de werkzaamheden van de task force leidt Van Mechelen af dat iedereen vanuit ruimtelijk oogpunt akkoord is dat het stadion best in Loppem komt. Wel bestaat er nog discussie over de invulling van het project.

Club Brugge en projectontwikkelaar Uplace willen dat er bij het stadion 41.000 vierkante meter commerciële ruimte komt, maar de lokale CD&V zou minder commerciële ruimte willen, wat volgens Club Brugge onvoldoende is om het project rendabel te maken. Ook de lokale sp.a is voor Loppem, maar wil ook de commerciële ruimte beperkt zien. De Brugse socialisten willen dat de Vlaamse overheid participeert in het project en de financiële haalbaarheid garandeert”.

Minister Van Mechelen wil dat de Vlaamse regering vrijdag een kader vastlegt dat bepaalt hoe sportinfrastructuur rendabel gemaakt kan worden. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier