Vlaams minister Hilde Crevits informeert studenten in SiVi Torhout over logistiek

© Johan Sabbe
Redactie KW

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) gaf dinsdag het startschot van de Flanders Logistics Belevingstour in haar eigen Torhout, in de school bovendien waar ze zelf ook op de banken zat.

In die tour laat men 6.000 jonge studenten kennismaken met de logistieke sector aan de hand van een mobiel klaslokaal dat op tournee gaat. Het startschot werd dinsdag gegeven in het Technisch Instituut Sint-Vincentius in Torhout.

“Vlaanderen ligt ideaal om de logistieke draaischijf van Europa te zijn en te blijven”, zegt minister Crevits. “Om alle logistieke processen uit te voeren, te beheren en te verbeteren is een goede opleiding nodig. Vandaar het idee om een mobiel klaslokaal in te zetten om Vlaamse scholen kennis te laten maken met een duurzame logistiek, maar ook met de opleidings- en jobmogelijkheden voor jongeren.”

Hopen op 6.000 deelnemers

Leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs krijgen een beeld van de wereld van de logistieke sector aan de hand van getuigenissen, interviews met professionals uit de sector, filmpjes en voorbeelden en een interactieve quiz op iPad. Nu al schreven 5.500 leerlingen zich in, maar het doel is om 6.000 derdegraadsstudenten te bereiken.

De sessie in het Technisch instituut Sint-Vincentius had plaats voor de leerlingen van het vijfde jaar Office (BSO), het zesde jaar Handel (TSO) en het zevende jaar Logistiek (BSO).

(Belga/JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier