Vlaams minister Geert Bourgeois zal klasseverlaging kustgemeente bekijken

Redactie KW

Tijdens een werkbezoek aan Knokke-Heist heeft Vlaams minister voor Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) beloofd dat hij de klasseverlaging van de kustgemeenten zal bekijken. Door het nieuwe gemeentedecreet verliezen de kustgemeenten hun klasseverhoging. Die kregen ze omdat er aan de Kust meer mensen verblijven dan er inwoners zijn.

De verlaging die er nu aankomt, heeft echter gevolgen voor de politieke mandatarissen en personeelsleden van de tien betrokken gemeenten. Zij dreigen minder wedde en minder pensioen te krijgen ondanks het toenemend aantal mensen in hun gemeente en de daaraan gekoppelde problemen en uitdagingen.

De minister beloofde nog niet dat hij de verlaging zal ongedaan maken. Daarvoor is immers een beslissing nodig van de volledige regering. Hij beloofde wel de argumenten objectief te bekijken.

Toerisme

Tijdens zijn werkbezoek aan Knokke-Heist heeft Bourgeois ook geluisterd naar de vraag van Knokke-Heist om private investeringen sneller mogelijk te maken. Door de administratie en diverse procedures in Vlaanderen is volgens de Knokke-Heistse burgemeester Leopold Lippens (Gemeentebelangen) te periode te lang tussen de beslissing van de private investeerders en de realisatie van een project. Lippens pleitte ook voor meer toeristische mogelijkheden om de kloof met het concurrerende buitenland te verkleinen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier