Vlaams minister Crevits krijgt Gouden Baksteen

Redactie KW

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits heeft vrijdag de Gouden Baksteen gekregen. Met deze prijs beloont de Bouwunie de volgehouden investeringsinspanningen in openbare werken en mobiliteitsinfrastructuur van Crevits. De uitreiking van de Gouden Baksteen vond vrijdagavond in Brussel plaats.

De Gouden Baksteen bekroont elk jaar een verdienstelijke politicus wegens ‘zijn of haar positieve impact op de bouwsector’. De selectie gebeurt door een vakjury van aannemers, architecten, bouwmaterialenfabrikanten en vertegenwoordigers van de vakpers. Dit jaar stelde de jury drie nominaties voor en de leden van de Bouwunie brachten online hun stem uit. Crevits kreeg 49 procent van de stemmen. De andere genomineerden waren Vlaams minister Philippe Muyters en de sociale bouwmaatschappij Zonnige Kempen. De Gouden Baksteen gaat naar minister Crevits voor ‘haar volgehouden investeringsinspanningen op vlak van openbare werken en in mobiliteitsinfrastructuur’.

Dynamisch verkeersbeheer

De jury verwijst onder meer naar het invullen van “missing-links” in het wegen- en waternet, de heraanleg van schoolomgevingen en het nemen van doorstromingsmaatregelen voor het doorgaand verkeer. “Er zijn door minister Crevits meer middelen gekomen voor wegenonderhoud, het definitief wegwerken van de resterende gevaarlijke punten, meer uitgeruste fietspaden en investeringen in capaciteitsuitbreiding. De minister investeert ook in dynamisch verkeersbeheer”, luidt het in het verslag van de jury. Dit jaar werd de Gouden Baksteen voor de veertiende keer uitgereikt. In het verleden vielen onder meer premier Yves Leterme, Vlaams minister-president Patrick Dewael en Kris Peeters en de Gezinsbond al in de prijzen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier