Vlaams kampioenschap skeeleren 2014 wordt afgetrapt in Brugge

Redactie KW

Op zondag 2 februari vindt in sporthal Tempelhof in Brugge de eerste manche van het Vlaams kampioenschap indoor skeeleren plaats.

Indoor skeeleren is een discipline die zich vooral op de jeugd richt. “Het Vlaams kampioenschap staat open voor jongeren van 7 tot 16 jaar, opgedeeld in verschillende leeftijdscategorieën”, zegt schepen van Sport Annick Lambrecht. “De wedstrijden zijn behoorlijk spectaculair. Een rondje is nauwelijks tachtig meter, waardoor vooral de explosiviteit en behendigheid van de jonge rolschaatsers wordt aangesproken.”

De manche in Brugge is de eerste in een reeks van vier. “Het criterium is gespreid over februari en maart”, zegt schepen Lambrecht. “De finale manche vindt eind maart plaats in Mechelen.” Brugse medailles behoren zeker tot de mogelijkheden. “Inline Team Brugge beschikt over een gedegen jeugdopleiding. Door hen te ondersteunen in de organisatie van dergelijke sportwedstrijden willen we vanuit de Stad Brugge het skeeleren, maar vooral jeugdsport in het algemeen een duwtje in de rug geven.”

De rolschaatsclub heeft voor 2014 nog grotere ambities. “Ze zijn kandidaat om volgend jaar de Belgische kampioenschappen op de weg te organiseren. Meer info daarover volgt later”, besluit schepen Lambrecht.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier