Vlaams Gewest volgens advocaat niet vrijuit voor dodelijk ongeval meisje van 12 in Avelgem

Redactie KW

Voor de tweede maal moest een truckchauffeur van een transportbedrijf uit Avelgem voor de politierechter in Kortrijk komen.

Vorig jaar reed hij twee jonge fietsers aan langs de Oudenaardsesteenweg, een gewestweg, in Avelgem. De meisjes waren op weg naar school, één van hen overleed ter plaatse. Bij de vorige zitting vroeg de advocaat van de nabestaanden het parket om nader onderzoek naar de signalisatie destijds en dus naar de verantwoordelijkheid van het Vlaams Gewest. Maar van dat onderzoek kwam nog niets in huis. Nu vraagt ook de rechter dat. “Het had in principe al vroeger kunnen gebeuren door het Openbaar Ministerie. Het spijtige van de zaak is dat men in dergelijke zaken met verkeersdoden zo stiefmoederlijk behandeld wordt.”, meent Walter Van Steenbrugge, advocaat van de nabestaanden

Bondgenoten

“Enerzijds vind ik het onbegrijpelijk dat men drie maanden niets doet en dan flauwtjes antwoord dat men het nu zal doen”, zegt de advocaat van de truckchauffeur Frederik Vanden Bogaerde. “Wij zijn objectieve bondgenoten met de tegenpartij, in die zin dat mijn cliënt minstens niet alleen in de beklaagdenbank moet staan”.

(KB/AD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Vlaams Gewest volgens advocaat niet vrijuit voor dodelijk ongeval meisje van 12 in Avelgem

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier