Vlaams Belang stelt vragen bij veiligheid medewerkers loket bevolking in Roeselare

Redactie KW

Volgens Vlaams Belang-raadslid Filip Deforche werd het veiligheidsaspect van de medewerkers van de dienst bevolking bij de ingebruikname van de nieuwe lokettenzaal verwaarloosd. Schepen Marc Vanwalleghem (CD&V) temperde de kritiek en laat de situatie evalueren. Dat het Vlaams Belang de link met ‘vreemdelingen’ legde, oogstte kritiek bij de andere partijen.

Enkele weken geleden werd een nieuwe lokettenzaal van de dienst bevolking in gebruik genomen. “Mooi, uitnodigend, fris en aangenaam”, vond Vlaams Belang-raadslid Filip Deforche. “Alleen het veiligheidsaspect van de medewerkers werd verwaarloosd. De diensten moeten naast gewone administratieve documenten, ook vaak documenten aan vreemdelingen afleveren, die voor hen van groot belang zijn voor hun verblijf op het grondgebied.” De verwijzing naar ‘vreemdelingen’ schoot onder meer Groen!-raadslid Filiep Bouckenooghe in het verkeerde keelgat. “Dit is puur suggestieve en racistische taal.” Een opmerking die bij de andere raadsleden op applaus werd onthaald.

Filip Deforche (Vlaams Belang) pleitte onder meer voor een ‘stil alarm’ en voor voldoende preventie voor medewerkers om zich tegen mogelijke agressie te verweren. Bevoegd schepen Marc Vanwalleghem (CD&V) benadrukte dat er een evaluatie komt en dat er in voldoende begeleiding wordt voorzien. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier