Vlaams Belang protesteert tegen kunstwerk Arne Quinze aan Vlaams parlement

Redactie KW

Naar aanleiding van het Festival van de Politiek dat het Vlaams parlement dit weekend organiseert, heeft de Kortrijkse kunstenaar Arne Quinze een nieuwe installatie ontworpen. De oranjekleurige constructie in hout en beton die hij in de Leuvenseweg optrok, heet “The Sequence” en verbindt het Vlaams parlement met het huis van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers.

De constructie zal er vijf jaar blijven staan. “The sequence moet een brug slaan en mensen in beweging brengen. Ik wil de mensen samenbrengen, zoals vroeger op pleinen”, zegt de kunstenaar.
“The sequence” is niet het eerste werk van Quinze in Brussel. Het werk sluit aan bij ‘cityscape’ dat hij vorig jaar optrok op een braakliggend terrein aan de Guldenvlieslaan. In februari volgend jaar moet de Cityscape wel verdwijnen.

Oppositiepartij Vlaams Belang vindt dat het Vlaams parlement “een verkeerd signaal” geeft om in tijden van economische crisis enkele honderdduizenden euros aan een kunstwerk uit te geven. De partij hield donderdag een protestmanifestatie met een eigen “gratis” kunstwerk in recyclagemateriaal. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier