Vlaams Belang pluist etentjes gemeentebestuur uit

Redactie KW

Op de Ingelmunsterse gemeenteraad, die overigens in een half uur was afgelopen, werd op het einde gediscussieerd over ‘dure’ etentjes van het gemeentebestuur op kosten van de burger. Burgemeester Vercruysse weerlegde kalm de argumenten van oppositieraadslid Georg Barbary (Vlaams Belang).

Het venijn van de gemeenteraad van dinsdagavond 15 maart zat in de staart. Georg Barbary (Vlaams Belang) had maar liefst 48 dossierdozen met facturen en maaltijdbonnetjes uitgepluisd. Hij begrijpt dat het gemeentebestuur gaat eten met instanties waarmee de gemeente goede banden heeft. Hij ergerde zich echter aan de onduidelijkheid waarmee het bestuur die onkosten klasseerde. Georg vond etentjes terug van zelfs 3.000 euro, inclusief champagne en digestieven na de maaltijd. De burgemeester zei dat het bestuur niet zomaar een middag of avondje uit gaat op kosten van de gemeente. “Ieder bezoek aan een restaurant heft een duidelijke professionele finaliteit, van het aanbieden van een maaltijd aan een auteur die een lezing komt geven in de bibliotheek – wat zelfs dikwijls contractueel vaststaat – tot het aanwenden van een maaltijd in het kader van onderhandelingen met verschillende overheden.”

Volgens de burgemeester is er sinds vorig jaar een ander systeem in voege, waarbij personeelsleden en leden van het college bij ieder restaurantbezoek de naam en de reden vermelden. ‘”Je zal in de doos van 2010 geen onregelmatigheden hebben aangetroffen,” besluit de burgemeester tegen het raadslid.

(Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier