Vlaams Belang Izegem moet Vlaamse Leeuw verwijderen, maar weigert dat

Redactie KW

Voor het oud gemeentehuis in Kachtem, waar Vlaams Belang straks het provinciaal secretariaat in onder brengt, heeft de Izegemse VB-frontman Stefaan Sintobin een leeuwenvlag opgehangen.

Maar na een klacht moet die nu verwijderd worden, iets wat het parlementslid weigert te doen.

Het is algemeen geweten dat het Vlaams Belang West-Vlaanderen binnenkort de deuren opent van een nieuw provinciaal secretariaat in Kachtem. Juist voor het gebouw staat een klein herdenkingsmonument met twee vlaggenmasten, die al heel lang niet meer gebruikt worden. Stefaan Sintobin nam dan ook het initiatief om, op de vooravond van Kachtem Ommegang en 11 juli, hier een leeuwenvlag op te hangen. Blijkbaar vond niet iedereen dat een goed idee, want na een klacht vanuit het stadhuis kreeg Stefaan Sintobin een telefoontje van de politie met de vraag om de leeuwenvlag te verwijderen.

Stefaan Sintobin: “Het is bijzonder erg om te moeten vaststellen dat de politie zich met zulke zaken moet bezig houden, maar het is nog erger dat iemand op het stadhuis zich blijkbaar stoort aan een leeuwenvlag. Ik zou het dan ook op prijs stellen dat diegene die klacht indiende ook het lef heeft zich bekend te maken. Nu, wat er ook van zij, ikzelf ben niet van plan om de vlag te verwijderen. Desnoods moeten ze op het stadhuis maar een GAS-boete uitschrijven…

(WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier