Vlaams Belang heeft kritiek op komst Villa Vanthilt naar Roeselare

Redactie KW

100.000 euro : dat was oorspronkelijk het genoemde bedrag om Villa Vanthilt naar Roeselare te halen. Die som wordt voor de helft betaald door de overkoepelende handelaarsvereniging vzw Centrumstraten, de andere helft door de stad. Klopt niet, zegt het Vlaams Belang. “Villa Vanthilt kost veel meer aan de stad”, aldus Peter Logghe, die de totale kostprijs wilde opgelijst zien.

Villa Vanthilt kost uiteraard meer dan de ‘uitkoopsom’. “Die kostprijs van maar 50.000 euro moet men een flinke korrel zout worden genomen”, zegt Peter Logghe (Vlaams Belang). “Er is al een minopbrengst van de standgelden van de grote kermis en voor het betalen van een bewakingsfirma wordt 43.000 euro opgehoest. Wat dan nog met logements- en andere kosten ?”, aldus Peter Logge.

Toiletten en afsluitingen

Volgens cultuurschepen Kris Declercq (CD&V) zal de komst van Villa Vanthilt de stad Roeselare een ‘boost’ geven. “Bij de goedkeuring stelden we al uitdrukkelijk dat het om meer gaat dan die uitkoopsom van 100.000 euro. We hebben dat nooit onder stoelen of banken gestoken. De communicatie was wel transparant. Het is toch maar logisch dat Marcel Vanthilt geen toiletten en nadarafsluitingen meebrengt.”

De politie zou instaan voor de beveiliging. De Grote Markt wordt voor de opbouw op donderdag 14 juli afgesloten. De kritiek van het Vlaams Belang op de komst van Villa Vanthilt schoot bij burgemeester Luc Martens (CD&V) in het verkeerde keelgat.

Burgemeester Martens ontstemd

“Het doet u blijkbaar pijn dat er zoveel aandacht naar onze stad en naar Villa Vanthilt gaat. Het is zeker financieel haalbaar. Er is ook de niet onbelangrijke tussenkomst van de vzw Centrumstraten. Daarnaast zijn er ook private partners, die in het hele project participeren.” (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier