Vlaams Belang en Groen stellen zich vragen bij tijdelijke politieverordening in Kortrijk

Redactie KW

Op de Kortrijkse gemeenteraad stelden oppositiepartijen Groen enVlaams Belang zich vragen over de tijdelijke politieverordening voor de parken aan plein en de Groeningepoort.

Op 9 oktober vaardigde burgemeester Vincent Van Quickenborne een besluit bij hoogdringendheid uit betreffende een tijdelijke politieverordening houdende het verbod van alcoholische dranken in het park aan het Plein en aan de Groeningepoort. Reden: een groep mensen gebruikte daar alcoholische dranken en zorgde voor veel overlast. Er was zelfs sprake van agressie.

Zowel Bart Caron (Groen) als Maarten Seynaeve (Vlaams Belang) stelde zich daar vragen bij. “Waarom is het huidige politiereglement niet voldoende?” stelde Caron. “Ik lees in de rapporten de woorden ‘agressie’ en ‘conflicten’. Is een alcoholverbod dan wel genoeg?” aldus Seynaeve. Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD): “Het huidige politiereglement laat niet toe dat de politie alcoholische dranken in beslag neemt. Dankzij dit tijdelijke reglement kan dit wel. Het gaat om een moeilijk te behandelen groep. Daarom slaan we, maar zalven we ook. Het OCMW van Kortrijk zal de bewuste mensen aanspreken en oplossingen aanbieden.” (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier