Vlaams-Amerikaans keukenduo fleurt zomer op in Grand Cabaret in Nieuwpoort

Redactie KW

Op maandag 8 juli gaat de culinaire zomerproductie van Vincent Florizoone (34) in première. Fijne biergastronomie, een drankenkaart met bijzondere aandacht voor streekbieren, verrassende biertapas, een ‘ondeugende knipoog na 22 uur’ maar ook een innovatief kaas en bier-concept zullen deze zomer in Nieuwpoort de revue passeren.

Vincent Florizoone wordt de komende maanden bijgestaan door Nicholas Harmon (25) uit Maine, New England (USA). Deze gewezen Afghanistan-veteraan was tot voor kort sous-chef van Ebenezer’s en The Lions Pride, twee van de beste bierrestaurants van Noord-Amerika.

Vincent en Nick zijn geen onbekenden voor elkaar. Twee jaar geleden hebben ze elkaar voor het eerst ontmoet in New York, waar Vincent tijdens een economische missie met Prins Filip en minister-president Kris Peeters eigentijdse versies van keukenklassiekers van bij ons combineerde met bieren uit de vijf Vlaamse provincies. Professioneel klikte het onmiddellijk tussen de twee jonge chefs. Nick twijfelde dan ook geen moment toen Vincent hem naar onze kust uitnodigde voor een Belgische ‘stage’.

In Nieuwpoort is men alvast heel enthousiast met dit initiatief. “Hoewel Vincent een klassieke koksopleiding heeft genoten en bij verschillende toprestaurants heeft gewerkt, wil hij nu samen met Nick aantonen dat je met ingrediënten en bieren van bij ons zowel fantastische culinaire hoogstandjes als heel eenvoudige smaakcombinaties kan realiseren”, aldus Bert Gunst, schepen van Toerisme van de stad Nieuwpoort.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier