VKSJ Poperinge verkoopt naaktkalender voor Music for Life

Redactie KW

Net zoals twee jaar geleden maakt VKSJ Poperinge speciaal voor Music for Life van Studio Brussel een suggestieve naaktkalender. Ze hopen deze keer meer dan 1.540 euro in te zamelen. De fotosessie vond plaats in jeugdhuis Den Couter en er worden duizend kalenders gedrukt.

Uiteindelijk waren er 21 VKSJ-leidsters die wilden poseren. “Toch al een hele bende, hé! Daarvan waren er al tien die twee jaar geleden ook hebben meegedaan. We hebben ook een mannelijke leider in de groep, die mocht er wel niet op. De foto’s werden genomen in Jeugdhuis Den Couter in Poperinge door fotograaf Maarten Callebert uit Alveringem die ook de vorige keer de foto’s heeft genomen..”

“Eerst niet van plan te kijken”

De meeste leidsters waren het volgens Jolien al een beetje gewoon van de vorige keer, maar in het begin was het toch weer een beetje onwennig. “Eerst hadden we afgesproken om niet te kijken terwijl de foto’s werden gemaakt, maar heel vlug zijn we van die regel afgestapt. Uiteindelijk zijn we allemaal vriendinnen onder elkaar. Het was alleszins heel plezant om te doen en het geeft een leuk groepsgevoel. Onze kalender beeldt per maand een bepaald thema uit. Om een beetje in de sfeer te komen en om spontane foto’s te verkrijgen, zongen we heel de tijd liedjes die bij het thema pasten. Dat ging van Frans Bauer tot het Poperingse hoppelied. Best wel grappig met dergelijke grote bende ! Tijdens het nemen van de foto’s passeerde er ook iemand van de jeugddienst en schrok zich een bult toen ze door het raampje van het jeugdhuis keek, hoewel we haar nog zo gewaarschuwd hadden om niet te kijken”, lacht Jolien.

(KD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

>> Reservatie kalenders (6 euro) : jolien_desmedt@hotmail

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier