Vivendo realiseert dertien dure sociale woningen

Redactie KW

De sociale huisvestingsmaatschappijen Vivendo en ‘t Heist Best hebben in Knokke-Heist dertien nieuwe sociale woningen voorgesteld aan kandidaat-kopers. De woningen liggen in de nieuwe wijk Heulebrug in Heist. Daar gelden zware bouwvoorschriften waardoor de bouwkost oploopt. De woningen behoren dan ook bij de duurste die de huisvestingsmaatschappijen ooit realiseerden.

De gemiddelde verkoopprijs bedraagt 220.000 euro. Voor Knokke-Heist is dat weinig maar voor de doorsnee sociale woningen is dat duur. Dat bevestigt Vivendo-voorzitter Dirk De fauw: “Door de bouwvoorschriften die hier gelden, ligt de bouwprijs hoger. De huizen hier moeten een duidelijke schakering hebben in dakstructuur en ook de ramen moet verschillen. Dat zorgt voor een extra kost voor de bouwheer. Als sociale huisvestingsmaatschappij verkopen wij de woningen aan kostprijs. De kopers krijgen echter wel waar voor hun geld. Ze krijgen een sociale woning in een prachtige wijk en op korte afstand tot de zee.”

De dertien nieuwe sociale woningen in Knokke-Heist hebben elk vier slaapkamers waardoor ze prioritair worden toegewezen aan gezinnen met kinderen.

(GW/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier