Viva-Svv richt aandacht op ademhalingsproblemen

Redactie KW

Zowat 1 miljoen Belgen kampen met een chronisch ademhalingsprobleem. De meest voorkomende aandoeningen zijn astma en chronische bronchitis. Er snel bij zijn is de boodschap en daarom trekt de socialistische vrouwenvereniging Viva- Svv de volgende dagen naar de markt om mensen daarover te sensibiliseren. Want luchtproblemen kunnen een grote impact hebben op de patiënt en het gezin.

Kato is bijna zes en werd geboren met een ernstige chronische longaandoening. Daardoor moet ze vaak bij de dokter langs en gaat ze elke dag naar een kinesist die gespecialiseerd en geschoold is in ademhalingskinesitherapie. Doet ze dat niet, dan komt ze bijna onmiddellijk in de problemen.

Kato zelf beseft dat ze beperkt is in haar fysieke mogelijkheden en zal heel haar leven moeten rekening houden met haar longaandoening. Ook haar gezin ondervindt daarvan grote druk.

Steeds meer Belgen krijgen net als Kato problemen met de luchtwegen. En daar zit de milieuvervuiling voor veel tussen. Maar ook onze manier van leven werkt ademnood in de hand.

De vrouwenbeweging wil het probleem onder de aandacht brengen en trekt daarvoor de komende dagen naar verschillende West-Vlaamse markten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier