Vissersboot uit Nieuwpoort gekapseisd voor kust Duinkerke

Redactie KW

(UPDATE) Nadat dinsdagavond op ongeveer 25 km uit de kust van Duinkerke een trawler, de N.28 ‘Mooie Meid, is omgeslagen worden drie Nederlandse opvarenden vermist, zo is bij de maritieme prefectuur vernomen. De zoekactie herneemt vandaag/woensdag.

Drie mannen uit Urk worden vermist nadat hun onder Belgische vlag varende garnalenkotter ‘Nieuwpoort 28’ dinsdagavond was omgeslagen voor de Franse kunst bij Duinkerken. Dat heeft het Kustwachtcentrum in Den Helder gemeld.

Zoekactie

Omstreeks 22.00 uur is een zoekactie opgestart nadat een noodsignaal was binnengelopen bij het bewakings- en reddingscentrum Cross in Gris-Nez. Aan de actie is deelgenomen door twee Belgische helikopters met duikers aan boord, een toestel van de Franse marine, drie schepen en een Belgisch reddingsschip, een boot van de Belgische politie, een sleepboot van de Franse staat, twee schepen van de Franse zeereddingsdienst en drie vrachtschepen. Er is tot 04.45 uur gezocht.

Opvarenden niet in stuurhut

Belgische duikers zijn tot in de stuurhut van het omgekieperde schip kunnen komen. Maar de opvarenden waren daar niet te vinden. Eenmaal weer dag herneemt de zoekactie, met een helikopter van de Franse Civiele Bescherming en de Anglian Monarch, een door Frankrijk mee ingehuurde Britse sleepboot. Het is niet geweten of het schip aan het vissen was toen het kapseisde. De temperatuur van het zeewater bedraagt 8 graden.

Schip nauwelijks bekend in Nieuwpoort

Het schip vaart onder Belgische vlag maar is nog maar nauwelijks in Nieuwpoort geweest. Vorige week meerde het één keer aan om vis in een vrachtwagen over te laden. De bemanning bestaat uit drie Nederlandse mannen, onder wie twee broers.

(FV)

Meer in het nieuws van Focus vanaf 18 uur en in Krant van West-Vlaanderen (Edities Het Wekelijks Nieuws Kust en De Zeewacht).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier